Kuopion toimipiste

Tuettu asuminen Kuopio

Teemme hajautettua tuettua asumista eri kaupunginosissa Kuopion kantakaupungin alueella arkisin klo 8-16.00.  Asiakas asuu palveluntuottajan vuokraamassa asunnossa ja asuminen perustuu vuokrasuhteeseen ja yksilöllisesti annettuun tukeen.  Tuen tarve määritellään sosiaalityön kanssa tehdyn palveluntarpeen arvioinnin mukaisesti.  Tällä hetkellä asuntoja on yhteensä 16 kpl ja ne on vuokrattu Niiralan Kulmalta ja  Olo Asunnot Oy:lta.

Tuen tarve voi liittyä eri elämän osa-alueisiin (päihteet, mielenterveys ja nepsyhäiriöt) ja osallisuuden vahvistamiseen (opinnot, työ ja vapaa-aika). Palvelussa korostuu arkiasumisen ja asioinnin neuvonta, ohjaus ja tuki.

Päihteetön yhteisöllinen tuettu asuminen

Asumisyksikkö Pönkkä toimii 10-paikkaisena Haarakastie 2B talossa Kuopiossa.

Yksikössä on omat asunnot (3 kpl 2h+kk; vuokra 555 €/kk) ja 4 kpl 2h+k; vuokra 645€/kk) sekä yhteisöllisen toiminnan edellyttämät yhteiset tilat asiakkaiden kokoontumista ja ryhmätoimintaa varten. Taloyhtiössä on ilmainen pyykkitupa, ulkovarastossa säilytystilaa ja mahdollisuus henkilökohtaiseen saunavuoroon (13,00 €/kk).  Henkilökunta on paikalla arkisin klo: 8-18.00.

Asiakas asuu palveluntuottajan vuokraamassa asunnossa ja asuminen perustuu vuokrasuhteeseen ja yksilöllisesti annettuun tukeen.  Tuen tarve määritellään sosiaalityön kanssa tehdyn palvelutarpeen arvioinnin mukaisesti.

 

Kotiin annettavat palvelut

Teemme tukikäyntejä asiakkaan kotiin arkisin klo 8-16.00 asumismuodosta riippumatta. Tuen tarve voi liittyä erilaisiin asumisen, arjen ja elämänhallinnan haasteisiin. Tuella autetaan yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti mm. arkiasumisen taitojen hallintaan, taloudenhallinnan opetteluun, käyttämään ja ohjautumaan tarvittaviin sote-palveluihin ja kodin ulkopuolisiin toimintoihin.  Tuki voi olla tiiviimmillään kerran päivässä toteutuvaa ja asiakkaalla on mahdollisuus osallistua IS-PK:n ohjattuun ryhmätoimintaan kerran viikossa.  Kuukausittainen tuen tarve on määritelty yhdessä asiakkaan ja kaupungin erityisasumispalveluiden (erap)  kanssa. Tapaamiset ovat säännöllisiä ennalta sovittuja tukikäyntejä.